Sommer tur 2015

Rejse beretning fra Tjekkiet 2015. 

“Forbered  dig på primitive forhold, stort set ingen butikker eller restauranter, og ABSOLUT ingen muligheder for at betale med kort” Sådan cirka havde det lydt i de informationsmails, som var kommet rundt inden turen, og derfor var lagrene fyldt godt op, inden vi ankom til Adrsprach i det nord-østlige Tjekkiet – det første stop på turen. Der ventede dog en positiv overraskelse, da vi blev indkvarteret på et rigtig fint hotel med både kortbetaling, spa-badekar og rigtig lækker mad. Nu var det selvfølgelig ikke et wellness-ophold, vi havde tilmeldt os, og derfor var det også rigtig fedt, at sporene i området var sjove, hårde og varierede, og at de fire guider, som tog os rundt i området, var rigtig dygtige og sympatiske.

Det blev til tre dage med fede turer på 40-70 km, 1000-1700 højdemeter, en masse suppe til frokost (udover de to efterfølgende retter, som næsten altid fulgte med frokost-menuen), lidt for mange hvepse, og heldigvis kun et par enkelte mindre skader (bøjede ribben, en finger afled, hudafskrabninger og en del blå mærker og slag – dog intet som diverse smertestillende midler og stædige “jeg-vil-cykle!!”-sind ikke kunne overkomme).

Vi blev hver dag delt op i fire hold og guiderne var nøje udvalgt, så de matchede behovet på de forskellige hold. På hold 1 var det mest “Det er den vej – vi ses!”, imens der på hold 4 vist blev berettet vidt og bredt, samt sludret og hygget en del. Der var mulighed for at skifte hold hver dag og til
frokost, så var man utilfreds med set-up’et, så var det bare at råbe p.. og skride over på et andet hold 🙂

Efter de 3 dage i Adrsprach rykkede vi videre, og hvile/transferdagen blev brugt lidt forskelligt. Der blev kigget på (meget flotte) klipper, shoppet, badet og nogle snød lidt og cyklede en smule rundt i den næste by – Cerna Voda – som de fleste ankom til i løbet af eftermiddagen. Nogle valgte dog også at tage en lidt længere sightseeing-tur (damn you GPS-tastefejl!!!) og fik dermed brug for deres opøvede evne til at holde humøret højt på trods af en noget sen ankomst – en evne, som et par stykker allerede havde trænet et par gange på det tidspunkt
🙂

Alt efter, hvem man spørger, så får man nok et lidt forskelligt svar ang. kvaliteten af anden indkvartering. Hotellet, hvor vi spiste, var fint og
serverede helt i orden mad, men det ekstra “hotel”, hvor en flok blev indkvarteret, levede vist meget godt op til ens fordomme om et østlands-hotel.
Dog var vi jo heller ikke her kommet for at hænge ud på mere eller mindre tvivlsomme værelser, og sporene var SUPER fede i den anlagte bike-park, som vi kunne boltre os i de sidste to dage. Eneste lille-bitte minus var nok, at de havde glemt at stille en lift op, men det glemte man faktisk helt, når man kørte ned af de super lækre spor efter en lidt krævende (men flot!) opstigning.

Der var “Superflow”-sporet, hvis navn meget godt beskriver, hvad man kan forvente, og så var der en del andre mindre flow-agtige spor, som dog bød på en masse andet sjov – bl.a. lange nedkørsler på store sten og en masse teknisk kørsel. Der var vist generel enighed om, at man godt kunne prøve at arbejde på at få flyttet et par af disse virkelig gennemført opbyggede og dejligt lange nedkørsler til Hareskoven – hørte dog ikke lige, om der blev fundet en løsning på, hvordan man bedst skulle gribe denne opgave an 🙂

Alt i alt var det en rigtig god tur, hvor både form og teknik blev testet, og så gør det jo bestemt heller ikke noget at en halv liter fadøl ikke koster mere end 10 kr. i Tjekkiet – der blev trods alt lavet andet end at cykle…

Til dem der gerne vil se billeder og videoer er der oprettet en Fb gruppe spm hedder: DMK Tjekkiet 2015.

Ditte.