DMK Elite

DMK har ryttere, som har et umiddelbart talent og potentiale til at køre blandt de bedste i Danmark, og som klubben støtter med DCU licens m.m.

Klubbens eliteryttere er Signe Koch og Markus Kaas Heuer. Du kan herunder læse mere om deres baggrund, mål for sæsonen og bedste resultater.

Signe Koch

Det hele startede tilbage i slutningen af 2013, hvor min far overtalte mig til at deltage i et cross duathlon-løb. Før det havde jeg aldrig siddet på en cykel for andet end transport, og det lå ikke ligefrem i kortene at jeg skulle blive bidt af cykling. Men jeg var hooked fra første tur og måtte anskaffe mig en mountainbike. Jeg researchede lidt efter mulighederne i københavns området og endte med at melde mig ind i DMK, som også dengang tilbød dametræning. Jeg har været medlem lige siden, dog med en lille afstikker til Team Amaton i 2018-sæsonen. 

Siden da har cykelglæden bredt sig til andre discipliner også, så jeg kører en del landevej som træning og i vintersæsonen står den på cross. 

Jeg elsker at køre på cykel, og synes det er absolut fantastisk at det både kan være en sport man dyrker seriøst og udfordrer sig selv hver dag, men også en måde at være sammen med venner og møde nye mennesker. Min indstilling til cykling er, at det skal være lige dele seriøsitet og eventyr!

Mine vildeste cykeloplevelser har været at deltage ved VM i cykelcross i Bogense samt at bo seks måneder i Santa Cruz med nogle af verdens bedste mountainbikespor lige i baghaven. 

Udviklingsmål

Jeg har rykket mig en del og haft en rigtig god første halvdel af sæsonen i 2019. Mit mål er at fortsætte fremskridtene og blive endnu stærkere både fysisk og teknisk til anden halvdel. Jeg håber også at kunne tage den gode form med ind i crosssæsonen og forhåbentlig køre nogle gode løb i efterår/vinter. 

Planer for resten af sæsonen 2019 

2. afdeling af Shimanoliagaen i Varde den 30. juni 2019

Downieville Classic i Californien, som også kaldes det uofficielle all-mountain verdensmesterskab den 3.-4. august, så der skal trænes en masse teknik på nedkørsler frem mod det. Efter det skal jeg køre en masse fede spor i Santa Cruz i 3 uger.

3. afdeling af Shimanoligaen i Aalborg den 22. september

4. afdeling af Shimanoligaen som DMK er værter for den 29. september

Bedste resultater

6.-plads til DM XCO 2019

Bronzemedalje til DM i cykelcross 2019

Deltagelse ved VM i cykelcross 2019

1.-plads til H12 2019 for damehold

8.-plads til Race Days Vejle UCI C1-løb 2019

Følg mine eventyr – store som små – på min instagram: @signekoch

Markus Kaas Heuer

Hej. Jeg hedder Markus Kaad Heuer er 18 år og cykler MTB i Dansk Mountainbikeklub. Til hverdag går jeg på gymnasiet i Virum, hvor jeg er på en Team Danmark ordning, som hjælper med at få det hele til at hænge sammen. Jeg har gået på Vejle Idrætsefterskole og boet et år i USA.

Jeg er på det Danske MTB Landshold og rejser rundt i verden for at køre cykelløb. I foråret var jeg i USA for at køre vigtige UCI-point hjem og for få uger siden kom jeg hjem fra Worldcup i Albstadt og Nove Mesto hvor jeg blev nummer 4 i sidstnævnte. Det kræver en del at få det hele til at hænge sammen med skole, rejser, træning osv.

I år er jeg andetårs U19, hvilket vil sige at det er mit sidste år før at jeg skal op i U23. Derfor er der også arbejdet hårdt fra min og Thorsten Breiding’s side om at nå vores mål. Thorsten er træner i DMK og jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden ham!

Nogle mål for sæsonen. Jeg er ikke meget for at putte tal på mine mål da det er virkeligt svært at være herre over. Som andetårs U19 ville jeg gerne vise mig frem aller forrest i feltet. I UCI-klasserne handler det om at få skaffet nogle UCI-point til de store løb, så det har været hovedfokus i forårs-sæsonen. Nu er der lige kørt DM hvor jeg blev Danmarksmester, hvilket også er et mål der blev indfriet. Om en måneds tid, rejser jeg til Nice for at træne op til Europamesterskaber i Brno i Tjekkiet, her vil jeg også rigtigt gerne gøre det godt. Og til sidst er der VM i Mount Saint Anne, Canada som er et stort mål for sæsonen. Så nu må vi se hvordan det kommer til at gå.

For at få hverdagen til at hænge sammen skal man være meget strukture-ret. Jeg bruger tæt på 20 timer om ugen på at cykle og styrketræne, dette ved siden af en fuld skoleuge, med lektier og afleveringer er ikke let. Jeg går på normalt gymnasie, dog støttet af Team DK. I hverdagen er der derfor ikke meget slinger i valsen, men når man elsker, hvad man laver, gør det ingenting. Jeg mødes til DMK træningerne og får set vennerne igennem cykling. Det er en stor investering, men når jeg tænker på alle mine oplevel-ser er det det hele værd.

Jeg kører på DMK U1/Talent Holdet og er at finde tirsdag og torsdag til klubtræninger ved Skovbrynet St. På U1 bliver vi trænet af bla. formidable Frederik Mørkebjerg og Thorsten Breiding.