Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kommer man til prøvetræning?
Du skal skrive til Peter på born@mtb.dk. Vi tager nye med løbende. For at kunne tilbyde den bedst mulige introduktion til børnene vil vi gerne vide, hvor gamle de er og deres erfaring med MTB.

Introduktion til moutainbike for børn og unge . Der er også mulighed for at komme med på intro-træning cirka en gang i måneden. Hvor, hvornår og hvordan vil fremgå af klubbens facebookside DMK Børn og Ungdom ved opslag. Så meld dig ind i gruppen her og følg med der.

Hvor mange gange må man køre med før man skal melde sig ind?
Man kan få lov til at køre med 3 gange før man melder sig ind.

Hvad koster et medlemskab?
Et medlemskab koster kr. 750 kr. Forældre, der kun kører i DMK i forbindelse med børnetræning, behøver ikke være medlem af DMK

Hvad får man for sine penge, når man er medlem?
Klubben giver et tilskud til køb af klubtrøje ved indmeldelse af barn eller ung i klubben. Derudover går pengene først og fremmest til arrangementer for børnene og til kompetenceudvikling af trænerne. De sidste 25 kr. går til at støtte sporarbejdet i vores skove.

Hvordan får man en klubtrøje?
Efter indmeldelse skal man skrive til born@mtb.dk, hvor man oplyser barnets navn og tøjstørrelse. Derefter får man udleveret trøjen ved den efterfølgende lørdagstræning mod en betaling på kun 200 kr. som betales via Mobilepay 72 27 53 eller kontooverførsel – konto oplyses ved henvendelse til kasserer@mtb.dk

Hvad anbefaler I mht. cykel og udstyr?
Til træning kræves en mountainbike. De mindste kan dog godt starte med en almindelig cykel med fast forgaffel og indvendige gear. Men cyklen skal have brede dæk – minimum 20″ – med knopper, der kan stå fast i skoven. Det er obligatorisk at bære hjelm. Husk vand og gerne lidt at spise undervejs, en figenstang, müslibar eller lignende.

Det er meget sjovere at køre på en cykel, hvor tingene fungerer, så sørg for at cyklen er funktionsdygtig, ren og velsmurt og vedligehold den løbende (gear, bremser og hjul). Selvom det er sjældent, de mindre børn punkterer, bør alle altid medbringe en ekstra slange.

Mit barn er superhurtig og har udbredt dødsforagt. Så hvorfor kan mit barn ikke køre på holdet over det nuværende hold?
Det er vigtigt for os at forsøge at skabe de bedst mulige rammer for udvikling af det enkelte barn. Derfor er holdinddelingen baseret på børnenes tekniske kompetencer, styrke, alder og de sociale forhold i øvrigt.