DMK-Trail

Det er til den teknisk godt kørende MBT-rytter, der ønsker træning og udvikling af færdigheder i udfordrende, svært terræn – eventuelt med henblik på deltagelse i trail- og enduroløb. Træningen er udarbejdet efter de arbejdskrav du møder til fx Trailcup og DC trailrace. Dvs. der trænes korte tekniske sektioner med høj intensitet. 

Det forventes, at du mestrer basisfærdigheder af tekniske elementer, så som grundposition og bremseteknik på lettere terræn. MTB-Trail er ikke et decideret teknikhold. Se MBT Teknik for klubbens mange forskellige teknik-kurser. 

På MBT-Trail er fokus på at træne dine basisfærdigheder på middelsvære og svære nedkørsler (i det omfang de findes i vores område). Vi arbejder blandt andet med position og balance, sving, linjevalg, dropteknik og hop på nedkørsler. Her køres primært på få udvalgte strækninger under hele træningen for at forbedre køreteknikken. 

Fysisk vil der være fokus på kortere, intensive ”intervaller” indlagt i træningsstrækningerne. Du kan evt. træne yderligere kondition ved deltagelse på et af sport holdene.

Der er ikke et krav om at møde op til træningerne, det er et tilbud, der kan benyttes, når det passer dig. Dog vil træningen være tilrettelagt, så der er fokus på løbsdeltagelse. Derudover forventes det, at du indgår som en del af gruppen, på det hold hvor du kører, tager hensyn til dine holdkammerater, skovens andre brugere, samt følger trænerens anvisninger.

Det anbefales, at du møder op på funktionsdygtig mountainbike med trail geometri gerne full suspension, samt dropper post, har hjelm på og medbringer diverse lappe- og reparationsudstyr. Det kan derudover anbefales at anvende yderligere beskyttelse i form af rygskjold, knæ- og albuebeskyttere. 

Medbring energidrik eller energibar til træningen​ efter behov. 

Hvor og Hvornår:

I sommerhalvåret (1. april – 30. september) trænes der onsdage kl. 17.30. Træningen køres hovedsageligt i Rude Skov og Geels skov med udgangspunkt fra toppen af Geels Bakke eller Hørsholm Kongevej. Mødested meldes ud i facebookgruppen inden hver træning. Der kan i løbet af sæsonen også blive arrangeret træning andre steder.

Kontakt: sport@mtb.dk