MTB-Sport 1

Målgruppe:

MTB-ryttere, der ønsker at forbedre deres kondition på mountainbiken, samtidig med at der vil være fokus på relevant teknik ift. at få det optimale ud af sine kræfter i skoven.

Sport 1

Sport 1 er det hurtigste hold af sportsholdene. Holdet henvender sig til de hurtigste ryttere, som kommer til sportstræning, hvor mange af dem kører konkurrence. På dette hold køres der intervaller, som er skemalagt af vores cheftræner. Holdet er åbent for alle medlemmer, men der ventes ikke på dette hold. Er man kommet med det forkerte hold og kan man ikke følge tempoet, så finder man en løsning i gruppen, således at den, der ikke kan følge med, bliver ledt hen til et kendt sted, hvor rytteren kan køre sikkert tilbage. Man samler op efter hvert interval, men man skal kunne følge det moderate tempo mellem intervallerne.  Kan man ikke følge med, må man tilbage på sport 2, til man har opbygget den nødvendige form. Varigheden af Sport 1 træningen 1½ til 2 timer. Det anbefales alle konkurrenceryttere at træne i 2 timer.

Hvad lærer jeg:

Her lærer du dine pulszoner at kende, samt at bruge pulszonerne i din konditionstræning, for at får det mest optimale ud af din indsats.

Forventet træningsdeltagelse: Der er principielt ikke et krav om fremmøde til træning, det er et tilbud, der kan benyttes, når det passer dig. Dog forventes det, at du indgår socialt og bidrager til en god og motiverende stemning, tager hensyn til dine holdkammerater, skovens andre brugere samt følger trænerens anvisninger. Ved ”for” mange ryttere fordeler trænerne rytterne på holdene.

Hvor og Hvornår:

I sommerhalvåret (1.4 – 31.9) køres tirsdage og torsdage kl. 17.30 fra Skovbrynet station. I vinterhalvåret køres der ikke fast træning, men trænerne kører ofte på eget initiativ tirsdag kl. 17.30 fra Skovbrynet, Geels eller Rude, afhængigt af vejr- og sporforhold.

Udstyr:

Funktionsdygtig mountainbike, pulsur og diverse lappeudstyr samt hjelm. Det kan anbefales at medbringe energidrik eller energibar til træningen.

Kontakt: sport@mtb.dk