Børn og unge

Alle vores hold for børn og unge er inddelt efter alder og/eller niveau.

Du kan læse om de enkelte hold her. Hvis du er i tvivl om, hvilket du/dit barn skal vælge, kan du kontakte klubben via vores Kontaktside eller på born@mtb.dk.

Kontaktpersoner

Arbejdet i klubbens B&U-afdeling er koordineret af tre personer:

– B&U Kontaktperson: Toke Riis (kontaktes på born@mtb.dk)
– B&U Træneransvarlig: Henrik Friis-Madsen
– B&U Arrangementsansvarlig: Thomas Black-Petersen

Generelt om træningen

Træningen er niveaudelt og rettet mod piger og drenge i alderen 6 til 18 år. Med børne- og ungdomstræningen er det vores mål at give alle interesserede børn og unge et træningstilbud, hvor man gennem leg og mere udfordrende træning lærer sportens grundteknikker, får rutine ved at køre længere ture og deltager i mountainbikeløb.

Vores træning er tilrette efter ATK (Aldersrelaterede TræningsKoncept), hvor træningen er tilpasset børnenes alder og udviklingstrin. DMK er ambassadørklub for ATK. Vi gør meget ud af at skabe en varieret træning, hvor børnene bliver udfordret på rette niveau og har det sjovt med hinanden. Vi har for tiden fire hold med blandede piger og drenge. Se mere i Facebook-gruppen DMK Børn og Ungdom.

Træningen består typisk af tre elementer:

– Teknik/lege
– Små rundstrækninger med fart på
– Længere flow-kørsel på mountainbikesporet med mulighed for at øve teknik ved lidt sværere passager, op- og nedkørsler passende til aldersgruppen

Træningstider

Du kan se de forskellige holds træningstider under deres holdbeskrivelser eller som samlet oversigt her.

Ferier og aflysninger

Vi følger skolernes ferier, men melder altid ud i Facebook-gruppen DMK Børn og Ungdom og i de enkelte holds Facebook-grupper, når der er ferie og aflysninger.

Aktiviteter

Klubaktiviteter

I børne- og ungdomsafdelingen har vi en række aktiviteter i løbet af året.  Der er også en tur med overnatning og ture til fx Vallåsen Bikepark. Vores ungdomsryttere deltager i den landsdækkende Shimano Liga eller Trail Cup. Der er i det hele taget mange aktiviteter i løbet af året og forskellige muligheder for at folde sig ud på cyklen.

Årshjul

Februar: Fastelavn med tøndeslagning

Maj-september: MTB Ungdomscuppen

Juni: Sommerafslutning

Juli: Bikecamp med familien, 2-3 nætter, fx. Sydsverige

MTB Ungdomscuppen Sjælland

Sammen med andre mountainbike-klubber arrangerer vi hvert år en cup med fem løb specielt for børn og unge. Alle løb afvikles på Sjælland. Ungdomscuppen er for alle børn og unge fra 6-17 år. Det hele foregår i en meget hyggelig og afslappet atmosfære, og vi opfordrer alle børn til at være med. For de børn, der gerne vil prøve at køre løb, er det den ideelle måde til at lære, hvordan et løb foregår.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kommer man til prøvetræning?
Vi tager nye børn med løbende. For at kunne tilbyde den bedst mulige introduktion til børnene, vil vi gerne vide, hvor gamle de er, deres erfaring med mountainbike og om der er noget, trænerne skal være opmærksomme på. Du skal skrive til Peter på born@mtb.dk.

Du er også velkommen til at melde dig ind i Facebook-gruppen DMK Børn og Ungdom.

Hvis dit barn er mellem 9 og 15 år kan du også meld dig ind i Facebook-gruppen DMK B&U Motion, leg & teknik.

Hvornår kan man komme til prøvetræning?
I april, maj, juni, august og september er der mulighed for at komme til prøvetræning de fleste lørdage klokken 10.00-12.00.

Hvor mange gange må man køre med, før man skal melde sig ind?
Man kan få lov til at køre med tre gange, før man melder sig ind.

Hvad koster et medlemskab?
Et medlemskab koster kr. 750 kr. Forældre, der kun kører i DMK i forbindelse med børnetræning, behøver ikke være medlem af DMK.

Hvad får man for sine penge, når man er medlem?
Klubben giver et tilskud til køb af klubtrøje ved indmeldelse af barn eller ung i klubben. Derudover går pengene først og fremmest til arrangementer for børnene og til kompetenceudvikling af trænerne. De sidste 25 kr. går til at støtte sporarbejdet i vores skove.

Hvordan får man en klubtrøje?
Efter indmeldelse skal man skrive til born@mtb.dk, hvor man oplyser barnets navn og tøjstørrelse. Derefter får man udleveret trøjen ved den efterfølgende lørdagstræning mod en betaling på kun 200 kr. som betales via Mobilepay 72 27 53 (husk at oplyse barnets navn og “klubtrøje”).

Hvad anbefaler I mht. cykel og udstyr?
Til træning kræves en mountainbike. De mindste kan dog godt starte med en almindelig cykel med fast forgaffel og indvendige gear. Men cyklen skal have brede dæk – minimum 20″ – med knopper, der kan stå fast i skoven. Det er obligatorisk at bære hjelm. De lidt større børn og specielt DMK Trail Ungdom kører også med rygskjold.

Husk vand og gerne lidt at spise undervejs, en figenstang, müslibar eller lignende.

Det er meget sjovere at køre på en cykel, hvor tingene fungerer, så sørg for at cyklen er funktionsdygtig, ren og velsmurt og vedligehold den løbende (gear, bremser og hjul). Selvom det er sjældent, de mindre børn punkterer, bør alle altid medbringe en ekstra slange.

Mit barn er superhurtig og har udbredt dødsforagt. Så hvorfor kan mit barn ikke køre på holdet over det nuværende hold?
Det er vigtigt for os at forsøge at skabe de bedst mulige rammer for udvikling af det enkelte barn. Derfor er holdinddelingen baseret på børnenes tekniske kompetencer, styrke, alder og de sociale forhold i øvrigt.