Rejse dagbog Livginio 2016 af Maria Hach.

Kære dagbog
Jeg har lige snakket med Geert i telefonen. Der var plads på Livigno-turen, så nu er det besluttet – Jeg tager med. Hvad er det egentlig lige jeg plejer at have med når jeg er på Mtb tur med DMK? Cykelbukser- tjek, hjelm – tjek, geardrop – shit jeg må lige ud i kassen og se om jeg stadig har et ekstra geardrop, Knæ og albue beskyttere – tjek, Førstehjælp (meget vigtigt) – tjek, cykel der kan køre – tjek, fuck det, resten køber jeg bare dernede hvis jeg mangler noget. Det er vel mtb land vi skal ned det. Mtb land…. Kan jeg overhovedet stadig finde ud af det? Har jo ikke kørt i hvad der føles som 100 år. Kan ryggen holde til det, og benene for den sags skyld? Jeg må bare tage den på rutinen… Ej tager lige nogle ordentlig ibuprofener med, så kan jeg altid køre på dem. De virker hver gang.

Søndag
Det var nok den fedeste flyvetur jeg nogensinde har haft. Bedst som vi står der og snakker ved gaten, hvem kommer så vandrende med fancy kasket og hvis skjorte?? Jo, det var da Kaptajn Thue i egen høje person. Fik krejlet mig til at se cockpittet under flyvningen sammen med Cortz. Det var virkelige fedt at være med på første række under hele landingen. Tak til Thue fordi vi måtte være med. Bor på værelse med Rie, en super dejlig kvinde der stort set ikke snorker.

Mandag
Vi har haft første dag på mtb, en dejlig lille tur på bagsiden af Carosello 3000. Undervejs delte vi os op, så the fast and the furious kunne trampe nogle højdemeter i hæsblæsende tempo, mens en mindre gruppe tog den i kaffe/kage tempo. Det var jo første dag i højden. Efter frokost tog vi liften op på toppen af Carosello 3000, for at køre et af sporene i bikeparken. Det blev til en fed rute med masser at flow, indlagte berms og mindre hop på vejen. En rigtig god start for mig, der alligevel ikke havde været på mountainbiken i 1½ årstid. Vi er indlogeret på et super hyggeligt hotel nede i midtbyen. Stambordet er fundet og er nærmest besat med DMK folk fra kl. 16.30 og indtil maden bliver serveret kl. 19.30. På hotellet er servicen i top, under afterbike er der snacks og chips til fri afbenyttelse og personalet sørger for rigeligt med øl og Aparol Spritz.

Tirsdag
Yes – har lejet cykel. Vi taler GT Sanction med 150mm vandring for og bag. Jeg har glædet mig som et lille barn siden jeg bookede turen til at genopleve bikeparken på Mottolino siden af bjerget. Jeg startede med en rolig opvarmningstur på Take It Easy sporet. Det eneste blå spor i parken. Eftermiddagen er gået over stok og sten på EAS 23, First Ever, Flow Line og Chemical Water. En af de virkelig fede ting ved at køre i bikeparken, ud over man slipper for at trampe op, er at man møder alle de andre undervejs til high five eller frokost. Sluttede lige dagen af med at tage liften op, stikke i trailskoene, løbe en lille runde på toppen og så løbe det blå spor ned til bunden. Ja, I know. Men det skulle lige prøves. Man kan godt løbe hurtigere end de andre cykler

Onsdag
Har lige afleveret lejecyklen. ØV. Havde en perfekt dag. Kan mærke at balancen og følingen med cyklen og bikeparken er ved at blive god, så jeg har rundet North Shore og Wall ride i dag. For f…. det kildede i maven den første tur på wall’en. Det så nok ikke vildt kønt ud og var heller ikke 50cm fra toppen, men det var fedt. Tog et par ekstra ture og endte alligevel ud med følelsen af kontrol. Kørte det meste af dagen med Jill og Rie, super dejlige tøser der giver den fuld gas. Frokosten blev nydt på toppen med baggy gutterne og her lærte jeg sørme at man skal trække maven ind når man skal have taget billeder og at baghjul kan bruges til andre formål end bare at holde cyklen kørende. Super dejlig mentalitet og endnu bedre jokes. Hold nu op hvor har jeg bare savnet det sociale samvær der er når man er af sted med DMK og bare det at komme på cyklen igen.

Torsdag
Har slappet af, passet baby og løbet trail. Der var lidt usikkerhed om vores tur til Stelvio-passet skulle ligge i dag eller i morgen fredag, så jeg besluttede på forhånd at slappe den dag, hvor vi ikke skulle køre. Havde aftalt med Ditte og Mik, at jeg gerne ville trille med Alba, hvis de lige ville have et par timer på cyklen sammen. Det endte med en hel hær af babysittere, så Alba var mandsopdækket at undertegnede, Jill – der har Bimse erfaring og Rie, der bare er moderen med stort M. Så jeg følte mig rimelig sikker på vi nok skulle klare den opgave. Efter frokost blev løbeskoene endnu engang spændt på og jeg løb langs floden med Rie. Utrolig flot landskab uanset hvordan man kommer rundt. Bjerge gør altså bare noget ved en.

Fredag
ER SYG….. Vågnede i nat, tænkte der er noget der ikke helt passer. Overvejede om det bare var en drøm, men næ nej. Den var go nok. Har dæleme fået maveinfluenza. Skal nok spare jer for de nærmere detaljer, men lad os bare konkludere – jeg kom ikke med på Stelvio turen. Steg ud af sengen i eftermiddags, havde det bedre, især efter 2 cola og en gang pommes. Tankevækkende hvad en række E-numre kan kurere. Tog med på restaurantbesøg til aften, fik virkelig lækker mad og set at lamaer faktisk godt kan lide formanden. Sluttede af med drinks i baren på hotellet, nappede 2 styks, bare for at være sikker på der ikke var flere dårlige mavebakterier tilbage hos mig. Der er dog flere af de andre, der må runde samme tur som mig, Jill måtte sågar en tur omkring Hospice.

Lørdag
Tog Cube’n (110mm vandring for og 100mm bag) med i bikeparken. Den overlevede, men det er nu federe når man har cyklen til det. Endte med at spænde trailskoene på tage liften op og løbe op til vejrstationen. Vejret var ikke super lækkert i dag. Overskyet med lidt støvregn, men når man er vant til 25 grader og høj sol, så er det pludselig koldt med skyer og regn. Her til aften fik vi endnu en gang en lækker udsøgt 4 retters middag. Jeg må indrømme, jeg synes det er virkelig lækkert når man, inkluderet i prisen man har betalt, kan få lov at vælge noget af maden selv. Det fungerede sådan at der var en lille forret, der var bestemt på forhånd. Herefter kunne man vælge 1 af 3 forretter, 1 af 3 hovedretter og 1 af 3 desserter. Hvis nu man var virkelig kræsen og ikke ville spise noget af det man kunne vælge imellem, så havde hotellet da lige 5-6 faste retter man altid kunne bytte dagens retter ud med.

Søndag
Var tidligt oppe, ville ikke hjem. Det har været en super fed tur, hvor der har været plads til alle. De vilde XC’ere der kunne køre solen sort, hyggemotionisterne som mig selv og de vågede baggy gutter og gutinder der hænger mere i luften end de har hjul på jorden. Hotellet var perfekt og turen super planlagt. Tak til alle der var med, der arrangerede og bare gjorde mit mtb comeback helt perfekt. Så kære dagbog, fremover står der igen mtb på de fleste sider.