Jens L har begået en rejseberetning.

Dansk Mountainbike Klub på forårstur til Sydfyn.

Vi er ikke en københavnerklub!  Vi har John…. Og når han tager med os til Sydspanien så kommer vi da og tjekker hans baghave ud… sådan er vi…. Og det gjorde vi i sidste weekend….

Tidlig lørdag morgen på Svanemøllen station 39 cykler, 38 Danske Mænd og Kvinder pakker cykler i en store bil og hopper ind i de små biler og køre til hotel Christiansminde i Svendborg.

Der kan det så kun gå for langsomt med at få cyklerne ud og komme i cykel tøjet, John og tre af hans venner Dan, Bjarne og Torben tog imod os og var vores guider i en helt og aldeles suveræn weekend…

Vi lavede 4 hold efter lyst til fart og ræsede afsted mod dagens første udfordring….
Svendborg Mountainbike-spor der ligger 5 minutter fra hotellet, så faktisk midt i byen! Et spor på 8.5 km. Hvor der tydeligt er brugt mange timers arbejde på at bygge et godt spor med mange simple udfordringer og en masse lækre burms, i et smukt og kuperet terræn. Ikke et blad på træerne men masser af lilla, gule og hvide blomster i skovbunden.

Da vi havde kørt sporet igennem kørte vi ned til stranden, forbi hotellet ned igennem Svendborg havn og videre mod Tåsinge broen der er en 40 meter højbro.

Vi krydsede broen og kørte ned under den, hvor Dan vores guide fortalte om en mand de kaldte Stenhuggeren. Han vogter over øens stier og er tilsyneladende ikke den største fan af MTB’er.

3 min senere stod han foran os og gjorde det fuldstændigt klart at vi kun måtte køre på befæstede stier… det gjorde vi så…. Også…

Vi kørte en lang og smuk tur på Tåsinge. Mest på befæstede stier men også i vandkanten og på stranden på mindre vandrestier og almindelige grusstier. Det sidste stykke op til øens højeste punkt var på asfalt.

Her starter Danmarks mest unikke spor Dådyrsport. Det er et betalings spor der er optegnet af sporbyggere fra Skovhuggeren men bygget og vedligeholdt af skovarbejdere. Totalt old scool. Det koster 50 kr. for en dagsbillet. Sporet ligger langs en højderyg der bliver krydset mange gange på det 6 km lange spor, i en granskov. Der er ikke et eneste sted hvor man kan slappe af, det går enten op eller ned, det er super smalt og med mange skarpe sving. Sporet krydser sig selv mange gange så vi kunne hele tiden se og høre andre DMK’er der også var ude på sporet. Et helt enestående spor du enten vil hade eller elske. Men et spor du bør prøve hvis du er i nærheden….

Så gik turen tilbage mod Christiansminde, hotellet vi boede på, men med et pitstop på en service station hvor der blev provianteret trail mix og energidrik.. Vi spiste frokost der enten var medbragt eller bestilt på hotellet.

50 km blev det til på den første forårs formiddag…. Og i et pænt tempo syntes vi selv…. Allesammen.

14.30 tog de fleste videre ud i det sydfynske land. Vi tog tilbage hvor vi startede om morgenen og startede med en anden sløjfe på Svendborg sporet som forsatte ud i det vi havde startet dagen med, det blev til 15 km inden vi til Dan’s store skuffelse måtte hjælpe en træt mand fra den absolutte inderkreds hjem…. Der var simpelthen ikke mere Krudt….. Der…. Tror der var to af dem med Garmin der underholdt vores guide en time tid mere 🙂

Vi cyklede ned til isboden på stranden og guffede kæmpe krammerhus iskugler med softice og drak kaffe…. Så op på hotellet i bad og stille og roligt klar til aftensmad….
Det var fin mad selvom jeg tror der nok var flere end mig der havde foretrukket mere mad og så knap så fornemt mad….

Søndag startede med et super lækkert morgen bord, der manglede ikke noget der!
Så blev cyklerne pakket i kassevognen, vores bagage i bilerne og så kørte vi mod MTB sporet Skovhuggeren der ligger ca. 15 km fra Svendborg.

Vi var der lidt i 10.

Vores guider fra lørdag havde valgt at køre med os så de var derude undtagen Torben der var blevet kaldt hjem til havearbejde.

De havde arrangeret at bestyrelsesformanden for projekt Skovhuggeren var der og fortalte historien om sporets 2 år. Super inspirerende at høre, stor respekt for de store økonomiske chancer de tager og det kæmpe arbejde frivillige lægger for at vi kan komme til at køre på noget af det lækreste spor der er i Danmark.

Og så…… yiiiihhhaaa     Afsted….. kavalergangen…. motorvejen…. 10 finger træet…..burms, små tabels…… super flow stykker…. 2 meter gab…. 4 meter gab…. Vintergækker….. Egern…. Fasaner og en ørn på størrelse med en dør….. Fantastisk forårsdag…..

Vi spiste frokost og monterede de stumper der var faldet af cyklerne og spiste den fynske national ret brunsviger og en meter kage af anden slags kage, drak kakaomælk, kold kaffe og cola inden vi kørte ud på sporet igen…

Anden gang er altid sjovere der ved man hvad der venter forude, de fleste af os var også lidt trætte så der var mere fokus på at komme gennem sporet på den sjove måde. Nogen sprang de hårde XC stykker fra og havde mest fokus på flow og teknik…. (Jeg ved ikke hvad de andre lavede. 😉

Den største udfordring og opgave i denne weekend var at pakke cyklerne i varevognen. Men tredje gang er lykkens gang så da det var klaret kørte vi tilbage mod Svanemøllen station hvor vi ankom kl 18…. Lige efter planen trætte men i kanon form til sommerens mange timer på søkel i skov….