Anette D har begået en rejseberetning

Traditionen tro drog DMK mod den skønne ø i Østersøen på Store Bededag. Vækkeurene ringede alt alt for tidligt, så vi kunne nå at sætte hinanden i stævne ved Hovedbanegården kl 5.45 og få cyklerne pakket i den polske lastbil inden Bornholmerbussen fragtede os til færgen mod sol, spor og klipper.

Vel ankommet til havnen i Rønne, udspillede det for andre sælsomme syn af cykler, der lå spredt på parkeringspladsen som flade fugle med drejede styr og uden pedaler, omsorgsfuldt dækket af tæpper, som havde de små tohjulede været udsat for noget grimt……. der blev skruet, rettet ind, fundet pedaler, monteret, skiftet tøj, tappet vand og hurtigere end de fleste bornholmere kan nå at sige ”krølle-bølle” var vi klar til at drage nordpå mod Allinge-Sandvig.

I den smukke Nordskov var pælene, der viser MTB-sporet, flere steder hevet op af jorden, så man kunne snildt fare vild, hvis det var det man ville. Flere foretrak dog at finde en å at dyppe cyklen i, knække kæden eller bare køre r…. ud af buksen og være i Allinge inden der var gået meget mere end 37 min (give and take). Vi takker alle for tålmodighed og Jens for snilde med on-spot-reparation af cykler.

Et stop ved røgeriet i Hasle for en dejlig frokost hører med til traditionen – røget sild, makrel, laks smager dælme godt i solen……. lidt mindre godt 2 timer senere, når opkørslerne sender en hilsen fra maveregionen.

Siden hen forlød det fra formentlig pålidelig lokal kilde, at sporet i Nordskoven er under omlægning, da der er fundet en sjælden orchidé ved navn Liden Vintergrøn, som man ikke må køre henover.

Kultippen, Blåskindsdalen, oceaner af ramsløg, rocks, slotslyngen – gamle kendinge, man aldrig bliver træt af og dagen afsluttet med dejlig og rigelig mad hos Kasper og Stine på Pension Lindesdal, der igen i år sørgede godt for cykelfolket på alle måder. Dagen var begyndt tidligt og klokken ca 21.30 sad de fleste DMKere og forsøgte, trods brandskægge vitser, at holde de små øjne åbne uden held…..zzzzzzzzz.

Lørdag kørte bussen mod Almindingen, hvor Christian Terry og Trailskipperen ikke har ligget på den lade side siden sidst – der er efterhånden bygget rigtig meget og rigtig meget fedt i området omkring Rytterknægten og vi ciklede glade op og ned og op igen og ned igen indtil frokost – gode sandwich leveret af vores værter blev indtaget i solen på ca 7 sek – ingen grund til at sidde og hænge for længe. Efter frokost blev de fleste i området for at få undervisning af Mr T eller blive kørt i hegnet af Troels, hyggeligt at se de hurtige drenge hænge lidt efter førerhunden.

Som en særlig godbid for cykelfolket havde Gitte og Søren i samarbejde med Kasper arrangeret sejltur fra Gudhjem til Sandvig med det gode skib m/s Thor sidst på eftermiddagen lørdag. Nogen mener der er 15 km fra Almindingen til Gudhjem, andre mener der er 47 km – ingen nævnt, ingen glemt, men måske Kasper bare har andre spidskompetencer end som vejviser.

Is, kaffe, kage, mere sol og så til søs. Det var en fin tur og for mange garvede bornholmerDMKere noget helt nyt at se Helligdomsklippen og tusind andre klipper fra søsiden. Vinden ind fra agten, en kold pils ombord, så klarede vi lige skærene uden alt for store abstinenser efter cyklerne, der var pakket i lastbilen og ventede hjemme på Lindesdal.

Søndag gik turen sydover igen – leg på klipperne, de fede nedkørsler et par gange eller fem for at lande på færgen med småskrammer, sol i fjæset og en velfortjent lur retur over Østersøen.

Tusind tak til alle for den SKØNNESTE Bornholmertur – og særlig tak til Søren og Gitte for at arrangere det hele.